.

.

keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Älä katso peiliin, vaan kirjahyllyyn


Pirteä Leena Lumi haastoi minut klassikkohaasteeseen, johon minulla ei ole vielä ollut kunniaa vastata. (Kumma juttu, vaikka olin klassikko jo syntyessäni.) Mutta nyt on, kiitos Leena! Haasteen kysymyksiin tulee vastata oman kirjahyllyn sisällön mukaan, kirjojen nimillä. Mikäli kirjahylly ammottaa tyhjyyttään tai sitä ei ole käytännössä ollenkaan - kuten minun kohdallani -, voi varmasti turvautua kirjoihin, jotka on joskus lukenut, vaikka ei niitä omistaisikaan. Itse omistan (yhä) aika vähän kirjoja, mutta kuitenkin sen verran, että niitä riittää haasteeseen ja valinnan varaakin jää.

 1)  Oletko mies vai nainen?  Kiltti tyttö. (Hah hah haa, tuota ei usko kukaan. Toisaalta, en viitsi vastata Vaimo 22, koska minulla on 23 aviomiestä. En halua johtaa teitä harhaan.)

2) Kuvaile itseäsi? Murtamaton linnake. (Oho, nyt vetää hiljaiseksi.)

3)  Mitä elämä sinulle merkitsee? Minä rakastan sinua nuori mies. (Hyi, miten imelää. Miten voin olla yhtä aikaa sekä murtamaton linnake että nuorta miestä rakastava? Vaadin selitystä. Kuuleeko kukaan?   

4)  Kuinka voit? Aion tehdä sinut onnelliseksi. (Kyllä, kyllä. Olen onnellisuuden suurlähettiläs. Hups, mortteli putosi lattialle. Himputti, rotan verta pitkin lattiaa! Hei, näyttää aika siistiltä.)

5)  Kuvaile nykyistä asuinpaikkaasi. Kuvun alla. (Emmekö me kaikki asu kuvun alla?) 

6)  Mihin haluaisit matkustaa? Central Parkin oravat ovat surullisia maanantaisin. (Niin totta. Pitkäaikainen haaveeni. Surullisten oravien sydämissä kiteytyy maailmankaikkeus, jonka haluan nähdä.)

7)  Kuvaile parasta ystävääsi. Tuulen avain. (Minä olen tuuli, hän on avain. Hän on se, joka loksauttaa lukkoni auki, ja saa minut hyvälle tuulelle.) 

8)  Mikä on lempivärisi? Korallivaras. (Juu, juu. Pukeudun aina korallin väriseen jakkupukuun.) 

9)  Millainen sää on nyt? Pimeä yö, tähdetön taivas. (Luoja! Niin muuten on! Tämä on pelottavaa.)

10) Mikä on mielestäsi paras vuorokaudenaika? Tuiki tuiki tähtönen. (Ajatelkaa, miten monipuolinen tämä vastaus on, kun ottaa huomioon vuodenajat.)

11) Jos elämästäsi tehtäisiin tv-sarja, mikä sen nimi olisi? Mercy Closen mysteeri. (Eikö minusta ole jo tehty tämän niminen tv-sarja?) 

12) Millainen on parisuhteesi? Paikka vapaana. (Hmm. Puhuinko itseni juuri pussiin? Älkää muistako ensimmäisen kohdan vastausta. Tämä on käsky!)

13) Mitä pelkäät? Rikoksia ja hiekkakakkuja. (Taivas! En kestä hiekkakakkuja! Onko kenelläkään muulla hiekkakakkufobiaa?)

14) Päivän mietelause. Huominen on liian kaukana. (Uuh, melkein kolme tuntia vielä!)

15) Minkä neuvon haluaisit antaa? Kuntoilu 2.0 (Heiluttakee käsi! Kaik yhes koos! Yks kaks koli neli, yks kaks koli neli!)

16) Miten haluaisit kuolla? Tohtori Uni. (Jos Dan Torrance hakee minut sitten kun olen vanha haahka, ei ole paljon valittamista.)

Tämä haaste on niin parhautta! Kirjahylly tietää paremmin kuin Jumala.

Haastan Narseskan, Lukutoukan ja Annin. Pitäkää hauskaa!

18 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta :) Toivoinkin että joku haastaisi minut tähän ;)

  VastaaPoista
 2. Mainiot kommentit! Yritän juuri poimia vastauksia tähän haasteeseen omasta hyllystäni, mutta näin hauskoja en kyllä löytänyt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihihii, varmasti löydät! Juuri sinulle sopivat, oikeat, hyvät vastaukset, tulenpa sitten katsomaan. =D

   Poista
 3. Tähän minua ei ole vielä haastettu, kiitos Irene! Mahtavat kommentit ja vastaukset, etenkin tuo 23 aviomiestä jotenkin sai nauramaan ääneen. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa hyvä sitten, että tulit mieleeni! Sinulla tulee ehdottomasti kiinnostavat vastaukset. (My god, noiden 23 miehen kanssa, toisaalta hyvä, että niitä on niin monta, ettei niillä vaan mene pää sekaisin minun käskyjäni noudattaessa. =D )

   Poista
 4. Hyvät lisäkommentit! Tämä on hirmukiva, älykäs kysely, johon oli myös minusta kiva vastata.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin totta, todella viihdyttävä haaste, ja kirjan nimet sopivat niin mainiosti vastauksiksi. =D

   Poista
 5. Haha, hyvin vastattu ja kommentoitu :D Piristit aamuhetkeäni, kiitos!

  VastaaPoista
 6. Minulla on sama listaus odottamassa luonnoksissa, olin valinnut kohtaan 9 juurikin saman kirjan ;) Mietin itse asiassa hetken, että pitäisikö yrittää toteuttaa tämä käyttämällä pelkästään Kingin tuotantoa, romaanit kun löytyvät omasta hyllystä, mutta en tiedä onnistuuko...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan innolla sinun vastauksiasi! Sinä onnekas, sinulla sellainen kokoelma, että voisit käyttää pelkkää Kingin tuotantoa. Minulla on (vielä?) melko pikkuruinen King-kokoelma. =D

   Poista
 7. Hih, hauskat vastaukset :D Kiitos haasteesta, tartun tähän pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava juttu, ja ole hyvä, vietä hauskoja hetkiä haasteen parissa! =D

   Poista
 8. Irene, kiitos, että ehdit vastata pirteän (sic!) minäni haasteeseen! Sen jälkeen olenkin ollut enemmän uupunut minä...

  Kiinnostavimmat vastaukset ikinä ♥

  By the way: Löysin viime keväänä reissulla vahingossa uuden suosikivärin ja se on koralli. Nytkin on päälläni Salzburgista ostettu korallinvärinen ns. vähän parempi t-paita. Taidat olla blondi...;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos itsellesi, kiva kun haastoit, tämä oli niin mukava haaste! =D

   Sinua varmasti koralli pukee, olen varma. Minulle ei oikein sovi korallit ja vaaleanpunaiset yms. kovin hempeät värit. Mustaa ja syvän pinkkiä käytän jonkin verran, mutta silloinkin mustan pitää olla se hallitseva väri. Itse asiassa haaveilen kirkuvan pinkeistä raidoista mustaan tukkaani... =D Ne olisivat niin työläät pitää yllä.

   Poista