.

.

tiistai 4. joulukuuta 2012

Irene, Miss Päivänpaiste


 Jos vaikka lukisi -blogin Anu antoi minulle tunnustuksen; kiitos paljon Anu! Tunnustukseen kuuluu kuusi kysymystä, joihin on tarkoitus vastata parhaansa mukaan. Tästä lähtee! Sormien naksutus, hartioiden pyöräytys, niskan venytys, päällä seisonta, poskien taputtelu, rappusten juoksu, lumihangessa juoksu, varjonyrkkeily - valmistaudun aina bloggaukseen kuin Rocky Balboa otteluihinsa -  ja näin olen valmis kohtaamaan tentin vaarat.

1. Mistä unelmoit?

Irene on kävelevä klisee ja vastaa, että unelmoin kirjan julkaisusta. Ymmärrättekö te  ihmiset - niin juuri, te yli-ihmiset siellä jossain - jotka olette saaneet käsikirjoituksenne julkaistua kovissa kansissa, että kuinka onnekkaita te oikein olette? Ymmärrättekö te? Minusta tuntuu välillä, että olen kirjoittanut sormeni ruvelle, ja yhä vaan oman kirjan julkaiseminen tuntuu yhtä todennäköiseltä kuin tanssivan lumiukon näkeminen takapihalla. Te, Onnekkaat. Rypekää onnessanne. Sillä jos ette sitä tee, minä olen vihainen. Oi, miten haluaisin silitellä oman kirjani kantta, painaa poskeni sitä vasten ja hyräillä sille tuutulauluja. Menisin nukkumaan se kirja kainalossani.

2. Kolme tärkeintä asiaa arjessasi?

Hulluus, hektisyys ja raivo. Ei hetkinen, anna kun mietin uudestaan. Vastaan sittenkin että itsenäisyys, rentous ja hyvä mieli. Kyllä, lukitsen tämän vastauksen, rohkeasti, ilman että soitan kaverille tai käytän oljenkortta. En katso edes tietosanakirjasta.

3. Jos ryhtyisit kaksoiskanslaiseksi, mikä olisi toinen kotimaasi?

Jos oletetaan, että minä osaisin puhua saksaa - jostain kummallisesta syystä peruskoulun päästötodistuksessani saksan loppunumero oli yhdeksän, vaikka en juuri koskaan tehnyt läksyjä; saksantunnit saivat minut, muuten ihan kiltin ja kelpo oppilaan kapinoimaan - enemmän kuin "danke schön ja herzlich willkommen in Berlin!", luulen, että Itävalta tai Sveitsi voisi olla toinen kotimaani. Siellä minä asuisin vuoren juurella kuin Pikku Heidi ja paimentaisin vuohia, kissoja ja minipossuja.

4. Elämäsi parhain saavutus?

Täytin eilen astianpesukoneen täydellisesti, siis täydellisesti. Odottelen parhaillaaan rintamerkkiä viralliselta astianpesukoneliitolta, jossa lukee "Elämäsi parhain saavutus - Ensiluokkainen astianpesukoneen täyttö". Hmm. Tämä on aika vaikea kysymys. Vaikka astianpesukoneen täyttämistaitoni ovat maagiset - oijoi sitä lautasrivin linjakkuutta! - minun täytyy ehkä kuitenkin nostaa toinen asia tämän yli. Se, että ylipäätään synnyin. Se on melko kova saavutus, jota on vaikea ohittaa.

5. Suosikkiharrastuksesi?

Miekkailu kummitusritareiden kanssa, hurjien pakotemppujen harjoitteleminen ja levitoiminen. Äh, ei, nämä tulevat vasta sijoilla 4-6. Suosikkiharrastukseni ovat liikunta, lukeminen/kirjoittaminen sekä hyvännäköisten miesten bongaaminen televisiosta.

6. Suosikkimusiikkisi?

Minun olisi varmasti helpompi vastata, että minkälainen musiikki saa ihokarvani hirttäytymään keskenään kuin kertoa suosikeistani. Irenen maailmassa pitäisi kieltää lailla mm. suomalainen rap, suomalainen reggae, perinteinen suomalainen iskelmä ja perinteinen amerikkalainen country. Musiikkimakuni on loppujen lopuksi aika tylsä - muutenhan olen hirvittävän jännittävä ihminen! - ja mainstreamia. Toisaalta minua kiehtoi ajatus heittää tähän liuta keksittyjä bändejä kuten Hurmion Hutilot, Backyard Ducks ja Magic Bullet on the Brain, jotta minua luultaisiin käsittämättömän indieksi, mutta vastustin houkutusta. Olen ollut HIM-tyttö - kauan eläköön Himpulat!- jo vuosien ajan; muuten suosikit vaihtelevat mielentilan mukaan. Bruno Mars, Adele, Lady Gaga, Jenni Vartiainen ja Madonna toimivat aina.

Ojennan kukkasen eteenpäin Memories from media-blogin Jaanalle.
   

     
 

10 kommenttia:

 1. Nostan hattua kaikille itsenäisille ihmisille. Olen kyllä asunut nuorena yksikseni mutta täysin itsenäinen en ole tainnut koskaan olla. Itsenäisyys on rohkeutta, jota kadehdin positiivisella tavalla.

  Herranjestas, siis suomalainen rap on ihan mahtavuutta! Elastinen ja Cheek on nyt varmasti hyvin, hyvin vihaisia jossakin! ;) Elastinen on muuten melkein yhtä aurinkoinen henkilö kuin meikäläinen. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua! Elastinen nyt menee juuri ja juuri, mutta Cheek... =D

   En olekaan ajatellut omaa itsenäisyyttäni tuolla tavalla. Minä vaan olen tällainen... =D

   Poista
 2. He-hei, täällä on toinen Him-tyttö :) Anteeksi ihana Pihi nainen, mutta minäkin inhoan suomiräppiä :) Elastinen on persoonana mahtava mutta musiikkigenrenä rap menee täysin mun ohi, yli, ali...

  Minä taidan olla ^ tavoin aika epäitsenäinen ihminen. Kaipaan omaa tilaa ja rauhaa, kunhan samassa kämpässä vain häärii muutakin perhettä. Ja nyt kun lapsiluku on täynnä, haaveilen koirasta. Ettei vain käy arki "liian helpoksi" :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hurraa, hyvä me Himpula-tytöt! Villasukkakin kirjahyllystä ilmoittautui tähän sangen erinomaiseen joukkoon joskus aikaisemmin. =D Minäkin tykkään Elastisesta tyyppinä, ja kuten tuossa yllä vihjasin, hänen musiikkinsa on minulle siedettävimmästä päästä genressään. Mutta mieluiten en kuuntele ollenkaan. =D

   Minä harkitsen ehkä joskus sitä kissaa. Vaikka rakastan kissoja yli kaiken, toisaalta, jo pelkkä kissan ottaminen tuntuu liian itsenäisyyttäni rikkovalta. Saa nähdä... Ehkä kasvan joskus aikuiseksi. =D

   Poista
  2. Hip hei Himpulat <3 Odotan kuola valuen pääsyä Qstockiin, edellisestä Himin näkemisestä-kuulemisesta on jo aivan liian pitkä aika (olikohan 2010 Club Teatrialla Oulussa)!

   Minäkään en lämpene noille sinun musiikki-inhokeillesi, paitsi Cheekissä on persoonana jotain valloittavaa. Miten hän ottikaan tilan haltuun eilisissä linnan kekkereissä (sattumalta osui juuri siihen muutamaan minuuttiin jotka ehdin kemuista nähdä).

   Poista
  3. Oi, Himpulat olisi niin lähellä! Olisi kyllä mahtavuutta itsekin päästä! Kuka tietää... =D

   Minäkin vilkaisin muutaman minuutin juhlia, Cheekiä en onnistunut näkemään; en oikeastaan edes tiedä, millainen hän on noin tyypinä.

   Poista
 3. Myös minä haluaisin paijailla sinun kirjasi kantta. Jos sen laatu nimittäin yltää puoliksikaan blogisi tasolle on sen syytä saada vähintään Finlandia. Tämä on fakta!

  Syntyminen on loistava saavutus, samoin ysi saksasta ja näihin molempiin olen myös minä yltänyt. Samankaltaisuuksia löytyi musiikkiosastoltakin. Suomiräp, -reggae, hiphopja ERITYISESTI country pitäisi kieltää lailla. Kuka oikeasti kuuntelee sellaista? tai siis kuuntelee, mutta mitä siinä oikein nähdään? HIM ei ole ykkösbändi mutta jostain syystä päädyin hankkimaan lipun uudenvuoden keikalle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, minä ja Finlandia samassa lauseessa kuulostaa pyhäin häväistykseltä... =D

   OMG, - ajatella että minäkin osaan näitä hienoja lyhenteitä, no ainakin pari!- olet menossa HIM:n keikalle! Lucky girl! =D Minä en ole koskaan ollut heidän keikallaan. Kyllä minä joskus vielä. =D

   Poista
 4. Voi Irene, kiitos!

  Et usko, miten mukavalta tuntui lukea viestisi hullun & kiireisen päivän jälkeen; ilahduin ja lähes liikutuin tänne tullessani. Täällä on taas niin hulvattoman ilahduttavaa tekstiä että sain päivän positiivisuuspilleri-annokseni mukaani!

  Apua, minkä musiikkikombon heitit kehiin, noista on kyllä vaikea enää pistää pahemmaksi;-) tosin onhan musiikki asia josta ei kannata kiistellä,makuja kun on niin monenlaisia. Mutta nauroin kyllä lähes hullunkiilto-silmissäni kun mielikuvituksessani miksasin suomalaisen countryn ja räpin - apuawa!

  Mahtavan positiivisen upeaa viikkoa sinulle, tuleva suosikkikirjailijani;-) ihmisellä pitää olla haaveita ja tavoitteita, sillä ilman niitä mitkään asiat eivät eivät saa tuulta purjeisiinsa! Vastaan haasteeseen, kunhan kiireet hellittävät loppuviikosta. Kiitos vielä kerran tunnustuksesta, olet aivan mielettömän mukava persoona!
  - Jaana -


  -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Jaana, kiitos kiitos. Sinulle nimenomaan halusin laittaa kukkasen, koska olet aina niin herttainen. Vastaile ihan rauhassa tunnustukseen, ei kiirusta!

   Suomalainen räp ja country yhdistetttynä; painajaista! =D En ehkä uskaltaisi avata radiota enää koskaan. Huippuviikkoa myös sinulle! =D

   Poista