.

.

lauantai 21. marraskuuta 2015

Liebster Award osa 1Kiitos kovasti Rakkaus on koira-blogille palkinnosta.  

1. Mille hyllylle astelet kirjastossa ensimmäiseksi? 

Tarkistan yleensä uutuudet ensiksi ja sen jälkeen menen jännityskirjallisuusosastolle katsomaaan olisiko kenties Stephen Kingin kotihyllyyn ilmestynyt mystinen kirja jostain toisesta ulottuvuudesta. Jota siis en olisi lukenut. Monta sellaista mystistä toisesta ulottuvuudesta ilmestynyttä kirjaa on nimittäin tullut luettua.


2. Lähikirjastot vai isot keskuskirjastot? 

Lähikirjastot enimmäkseen. Tykkään pienen kirjaston tunnelmasta ja tietenkin siitä, että siellä saa yhä henkilökohtaista palvelua, eikä kaikkea ole automatisoitu.

3. Jos pääsisit tapaamaan jotakuta kirjallisuuden henkilöä, kenet haluaisit tavata?

Oikeastaan haluaisin tavata koko Mustan tornin ka-tetin eli Rolandin, Eddien, Susannahin, Jaken ja Oin. (Erityisesti Oin.) Myös Scarlett O´Hara olisi miellyttävää tavata.

4. Luetko koskaan kirjoja toiseen kertaan? Miksi / miksi et? 

Aika vähän luen kirjoja toiseen kertaan, mutta kieltämättä sitäkin tapahtuu. Yleensä aikavälin pitää olla melko pitkä ennen kuin edes harkitsen palaamista toistamiseen jonkin kirjan pariin. Lapsuuden suosikkeja halajan lukea uudelleen, joskin toistaiseksi olen saanut aikaiseksi luettua vain Narnian tarinat. Aikuisten kirjoista aniharva saa minut miettimään kirjan uudelleen lukemista - muutamia sellaisia löytyy, tuoreimpana Piin elämä, jonka luin toistamiseen vuosikymmenen vierähdettyä ensimmäisestä kerrasta. Kingin tuotannosta ainakin Musta torni-sarja huutelee toista lukukierrosta.   

5. Pokkarit vai kovakantiset kirjat?

Sekä että, kumpikin käy. 

6. Mikä on ollut mykistävin elokuvakokemuksesi? Miksi?

Vaikea kysymys. On elokuvia, jotka mykistävät käytännössä alusta loppuun, ja sitten on elokuvia, jotka kasvattavat kierroksia loppua kohti niin että lopussa on täysin mykistynyt. Mm. Inception. Interstellar sekä Suljettu saari ovat kaikkien aikojen suosikkielokuviani, mutta vastaan sittenkin tähän että Saw. Koska se loppu. Minkään muun elokuvan loppu ei ole saanut minua hämmästymään yhtä vahvalla tavalla.  

7. Mikä on elokuvista ”guilty pleasuresi”?

Millainen elokuva luokitellaan guilty pleasureksi... Piti oikein googlata. Heti jotenkin miellän guilty pleasuren romanttiseksi komediaksi, ja minä en ole yhtään rom-kom tyttöjä. Mutta huomasin että guilty pleasure voi olla muutakin. Ehkä minun guilty pleasureni on typerät parodiakomediat, kuten esimerkiksi Scary Movie.  

8. Minkälaisen arvon annat elokuvien tekstitykselle?

Annan paljon arvoa tekstityksille. Englantini on hyvää, mutta haluan silti aina tekstin tueksi, että voin varmasti keskittyä itse elokuvaan. Joskus on hauska bongata käännöskukkasia. Ja tietenkin silloin harvoin kun tulee katsottua vaikka esimerkiksi espanjanlaista elokuvaa, niin tekstit ovat ihan must! 

9. Häiritseekö sosiaalisen median käyttö keskittymiskykyäsi?

Ei. Sosiaalisen median käyttö on kohdallani hyvin vähäistä.

10. Onko tietokirjoilla tulevaisuutta?

On. Uskon, että tietokirja pitää pintansa siinä missä mikä tahansa kirja.  

11. Onko järkeä antaa kirjaa/elokuvaa joululahjaksi? 

On, jos se tuntuu mielekkäältä sekä antajasta että saajasta. Mielestäni lahjan saajalta voi kysyä etukäteen olisiko jokin kirja tai elokuva hänen mieleensä. Tai aina voi hommata lahjakortin. Kirjan tai elokuvan voi laittaa kiertoon - lahja voi samalla olla lahja monelle muullekin, esimerkiksi Bookcrossingin kautta. Pitäisiköhän samanlainen systeemi olla myös elokuville? Henkilökohtaisesti en kaipaa kirjoja tai elokuvia lahjaksi, mutta antaisin niille toki arvoa, jos sellaisia saisin.  

TO BE CONTINUEDEi kommentteja:

Lähetä kommentti