.

.

tiistai 28. kesäkuuta 2016

Blogger Recognition AwardCats, books & me -blogin Kirsi muisti minua tällä palkinnolla, kiitos paljon Kirsi - tähän joukko sydämiä, sateenkaaria ja yksisarvisia! Ihana kun joku muistaa, että blogini on olemassa. (Sinällään on ymmärrettävää, ettei muista, sillä en välttämättä muista itsekään että se on olemassa.) Ja Kirsi, sinulla on muuten aivan paras blogin nimi!


Ohjeet palkinnonsaajalle:

1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen
2. Kerro lyhyesti kuinka aloitit bloggaamisen
3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille
4. Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi
5. Nimeä 10 bloggaajaa palkinnonsaajiksi


No niin, people, let´s do this, let´s go... Vaihe numero yksi alkaa olla jo hyvällä mallilla. Nyt kun pidän tsemppiä yllä voi olla että pääsen loppuun asti. Ja jos teksti yhtäkkiä loppuu töksähtäen - ihmiset, sitten olen kohdannut bloggaamisen pysäyttävän kirouksen, jonka luulen olevan lähtöisin Voldemortin taikasauvasta - Blogas estous! Ja bäng! Ei pysty enää kirjoittamaan. Toivotaan, että tuo loitsu ei saavuta minua, eikä ketään muutakaan. 

Aloitin bloggaamisen huhtikuussa 2012. Itse asiassa minulle on pienoinen ihme, että olen yhä täällä, enemmän tai vähemmän (viime aikoina huomattavasti enemmän vähemmän - ja nyt pitäkäämme pieni kunnioituksen hetki tuolle juuri kirjoitetulle huikealle lauseelle), sillä olen aika helposti kyllästyvää sorttia. Toki tätä oireilua on ollut havaittavissa blogissani, päivitystahti on hidastunut, vaikka ei se ole ollut kiivas koskaan. Niin, kuinka aloitin? Minä vain aloitin. Minulla oli jonkinlainen kriisin poikanen meneillään, kaipasin jotain uutta ja vaihtelua arkeen, ja kappas, jossain vaiheessa sain päähäni kirjablogin perustamisen. En ollut tutustunut muiden blogeihin ollenkaan sitä ennen - sen verran harrastin googlailun jaloa taitoa, että vilkaisin onko kukaan niin hullu että pitää kirjablogia. Ilokseni huomasin, että on. Oli mukava solahtaa hulluna hullujen joukkoon. Jos jotakuta kiinnostaa, ensimmäisen (hirvittävän) blogitekstini voi käydä lukemassa täällä. Blogin alkuaikoina annoin myös kymmenen vinkkiä parempaan kesäpäivään. I know, right? Huomaatteko? Blogini taso on ......... pysynyt täysin yhtä alhaisissa luokissa kuten silloin ennen vanhaan. Olen suorastaan ylpeä itsestäni. Vaihe numero kaksi suoritettu, paitsi että lyhyesti? Epic fail.  

Hah hah haa, minä antamassa ohjeita aloittelevalle bloggaajalle! Why not. Ensiksi, be yourself. Toiseksi, be yourself. Kolmanneksi, be yourself. Saatat tuntea houkutusta olla samantyylinen kuin joku suosittu bloggaaja, mutta trust me, be yourself. Silläkin uhalla, että olet edelleen neljän vuoden jälkeen vain yksi niistä omituisista blogeista jossain siellä blogistanian kauimmissa nurkissa, siellä missä preeriapallot pyörähtelevät yhtä hitaasti kuin aika virkkaa pitsisiä verkkojaan universumin laitamilla. Kyllä, silläkin uhalla, be true to yourself.     
Osaanko minä edes antaa muita "ohjeita?" Hmm. Kirjoita niin vähän kuin haluat, Kirjoita niin paljon kuin haluat. Bloggaa niin usein tai niin harvoin kuin haluat. Älä stressaa. Lue juuri niitä kirjoja, joita haluat. Tai jos suunnittelet/aloittelet esimerkiksi leivonta - tai fitness-blogia: leivo sitä mitä haluat, treenaa kuten haluat. Kirjablogimaailmassa ei ole mikään pakko lähteä uutuuskirjakaruselliin mukaan, mikäli se ei kiinnosta - toki sen kyytiin nouseminen voi nostaa "statustasi", mutta itse olen tullut siihen tulokseen että it´s not worth it. Samaa lähtökohtaa voinee käyttää muunlaisissakin blogeissa: you don´t have to be hip and cool to be an awesome jewel. Vastaa kommentteihin. (!!!) Silloin tällöin törmään blogeihin, joissa ei vastata kommentteihin - jos sinulla on aikaa blogata, luulen, että sinulla on myös aikaa vastata kommentteihin. (Supersuuret, todella paljon kommentteja saavat blogit saavat minulta synninpäästön suurimmaksi osaksi, hah hah haa, aivan kuin ne sitä minulta kaipaisivat.) Kommentoi muiden blogeja, pidä kohteliaisuus aina mukanasi kuin eväsrasia, siitä huolimatta että olisit eri mieltä - ja muista, saat ilman muuta olla eri mieltä. That´s fine. Massahypetyksiin ei pidä lähteä mukaan, muodosta AINA oma rehellinen mielipiteesi asiasta. Tässä pätee be true to yourself - slogan yhtä lailla. Ja vielä yksi juttu; jos bloggaat kirjoista, suosittelen käyttämään perinteistä kirjailija-kirjan nimi otsikkoa, sillä Google löytää tällaiset bloggaukset parhaiten. Nimimerkki Kokemusta on, ja totuus on se etten aio noudattaa tätä omaa suositustani jatkossakaan. Vaihe kolme suoritettu, jippii! Ja vaiheen numero neljä suoritin jo alussa, hurraa!

Hei, sinä, juuri niin, sinä siellä, oletko keltanokka blogimarkkinoilla tai oletko harkinta-asteella? Annan tämän palkinnon juuri sinulle. Etukäteen. Ja jonain päivänä sinä vastaat tähän, kunnes olet valmis niin tekemään. I believe in you. (Vaihe numero viisi suoritettu, ja nimesin samalla noin kolme miljoonaa bloggaajaa!)

(Vaihe numero yksi suoritettu!)           
          

12 kommenttia:

 1. Hyviä ohjeita.

  Loppujen lopuksi monilla kestää jonkin aikaa, että uskaltaa olla sellainen kuin on blogimaailmassakin.

  Minustakin on reilua vastata kommentteihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jokke. Aika kliseisiähän nuo ovat, mutta minkäs sille voi, että mielestäni - ja monen muunkin mielestä - sellaiset ovat juuri parhaita. =D

   Minä olen tainnut olla alusta asti ihan yhtä weird, en kai minä osaa edes olla muunlainen. =D

   Niin on, minusta olisi todella outoa jättää reagoimatta kommentteihin.

   Poista
 2. Ihanan hauska kirjoitus :) Olen seurannut joidenkin blogien uutuuskirjakarusellia ja minusta se vaikuttaa aika tylsältä ja saman toistolta ja mainostukselta... Ja kommentteihin vastaamatta jättäminen on minusta ikävää ja osoittaa välinpitämättömyyttä lukijoita kohtaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katriina. =D Olen aikalailla samoilla linjoilla, toki se on jokaisen henkilökohtainen valinta, kuinka paljon uutuuksia lukee - minä olen tullut siihen tulokseen, että ehdin lukea ne kiinnostavat uutuudet myöhemminkin. (Stephen King on tietenkin poikkeus!) Joskus kun katselee hallintapaneelia ja sama uutuuskirja pomppii kymmenessä eri blogissa - niin onhan se vähän pitkätoikkoista. Toisaalta taas, kiva että että esittelevät uutuuksia, niin että tällainen whatever random meikäläinenkin tietää, mikä on in ja hot. =D

   Ja kyllä, samaa mieltä kommenttien suhteen.

   Poista
 3. Heh voi kiitos! :) Ja hyviä neuvoja! Uutuuskirjoissa on kyllä aina se oma houkuttelevuus, vaikken niitä ihan kovin montaa ikinä luekaan. Ja kommentteihin vastaaminen on kyllä tärkeää, sitähän varten blogia kirjoittaa että voi olla vuorovaikutuksessa muiden samanhenkisten ihmisten kanssa. Jotenkin siis tuntuu hölmöltä jos joku ei niihin vastaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, Kirsi! Kissat ja kirjat ovat tietenkin erityisen lähellä sydäntäni! =D Totta, toki uutuudet kiinnostavat, en sitä väitä ollenkaan etteivät ne kiinnostaisi, mutta voin tutustua niihin sitten kun aika on sopiva. Minullehan toisaalta uutuus on käytännössä kirja, joka on ilmestynyt about parin vuooden sisällä... =D Toki joskus saattaa napata kirjastossa, että saa jonkin juuri ilmestyneen käsiin - en tietenkään hyljeksi, jos se kiinnostaa. =D

   Totta tuo kommenttiargumenttisi!

   Poista
 4. Hauska kirjoitus ja hyvät, viisaat vinkit! Juu, minua ainakin houkuttaa vastata kiiruusti heti kun joku on suonut sen kunnian, että on tullut käymäään blogissa ja vielä löytänyt jotain kommentoitavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin myös lukemassa tuon linkkaamasi aloituksen. Minä en edes huomannut kirjoittaa mitään erityistä aloitusta ja itseni esittelyä.

   Jokke sanoo, että saattaa kestää, ennen kuin uskaltaa olla oma itsensä.
   On myös niin, ettei itsekään aloittaessa tiedä, mihin kirjoittelu vie ja millaiseksi blogi muotoutuu. Ei voi olla kuin oma itsensä, enemmän tai vähemmän muuttuvaisena.

   Poista
  2. Kiitos, Marjatta! =D Minulla on yleensä tapana vastailla kommentteihin seuraavana päivänä. Jos joku näkee vaivakseen, aivan kuten mainitset, A) lukea tekstini B) kommentoida tekstiäni, niin tietenkin sitä pitää arvostaa todella. =D

   Poista
  3. (Ja koska en kestä paritonta kommenttien lukumäärää - neurotic much?!! =D - jatkan täällä erikseen)

   Hah, silloin se tuntui sopivalta idealta. Vaikka varsinaisesti en ole itseäni sen kummemmin blogissa esitellyt koskaan - vain muutamia hyvin yleisiä tietoja. Siinä mielessä olen hyvin tarkka yksityisyyteni suhteen.

   Minulla on ollut oikeastaan aina hyvin vahva (tai no, vahva ja vahva) oma tyyli, että ehkä siksi minun on ollut helppoa - ja normaalia - olla oma itseni. Sitä kun olen IRL myös. =D

   Poista
 5. Irene, tämä oli tosin hyvä! Be yourself! x 3 on niin totta ja toisekseen lue juuri niitä kirjoja kuin haluat. Niin totta, niin totta...Ja aina pitää vastata kommentteihin. Minä en edes tajua, että joku voi olla vastaamatta!

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Leena! Nämä "ohjeet" tuntuvat itselleni luonnollisilta, ja näiden mukaan oma blogi on ollut alusta asti pystyssä. =D Sinä oletkin aina vastaillut kommentteihin ihailtavasti, vaikka saat niitä paljon!

   <3

   Poista