.

.

tiistai 31. toukokuuta 2016

Unpopular Bookish Opinions from Unpopular Blogger


Sain tämän haasteen Annikalta, kiitos paljon! Säännöt menevät suurinpiirtein näin että

_____________ jotain___________________ lisää jotain _____________ ja jotain._______________Ehkä vähän vielä jotan.____________________________________ Ja näin._______________ Hurraa! _____________________________________________________.


  

1. Kirja tai kirjasarja, josta kaikki muut pitävät, mutta sinä et?

(Kotimaiset kirjat, hih hih hii. Ei mutta täytyy muistaa, että on ollut muutamia poikkeuksia, kuten esimerkiksi Jussi Valtonen ja Joel Haahtela. Odotan myös mielenkiinnolla Oneironia.) Jos tähän nimeltä mainitsen muutaman niin näin äkkiseltään mieleen tulee: Lumen taju, Kaikki se valo jota emme näe, Näkymätön silta, Kissani Jugoslavia, Elämä elämältä, Tyrskyt, Vettä elefanteille, Talvinen tarina... Kirjoja, joista on kauttaaltaan pidetty, mutta joihin minä en syttynyt. Toki tiedän, että jossain on varmasti joku muukin, joka saattaa olla samoilla linjoilla kanssani.   

2. Kirja tai kirjasarja, josta sinä pidät, mutta kukaan muu ei pidä? 


Öööh?!! Olisi aika ihmeellistä, jos maailmasta löytyisi julkaiseva kirjailija, jonka kirjasta pitäisin vain minä koko maailmassa. Irene, the superfan, jota varten ainoastaan tämä hieno kirjailija julkaisisi kirjoja. Joten tilannetta täytynee tarkastella löyhemmin (kuten ensimmäisen kysymyksen kohdalla) ja todeta että... ei mitään aavistusta. Luulen, että myös niille pöhköille (eli hyville) kirjoille, joista olen tykännyt mainstreamista poiketen löytyy jostain joku sielunsisar.    

3. Kolmiodraama, jossa päähenkilö päätyy yhteen sen kanssa, jonka et olisi halunnut?

Siis mitä? Pitäisikö minun muka muistaa jokin kolmiodraama? Minulle kolmiodraamajutut ovat yhdentekeviä, ja enkä taida lukea sen tyylisiä kirjoja kovin usein, ja jos luen, en ilmeisesti hirveästi kiinnitä suhdekiekuroihin huomiota. Mutta Tuulen viemään Scarlett, Rhett ja Ashley- kolmiodraama tulee mieleen, mutta sekin meni mielestäni juuri oikein.     

4. Suosittu kirjagenre, josta et pidä tai josta haluaisit pitää, mutta et pysty:

Dekkarit, dekkarit ja dekkarit. Sanoinko jo että dekkarit? Toistan taas itseäni, ja poikkeuksia löytyy myös näiden kohdalta (esim. pidän John Verdonista), mutta suurimmaksi osaksi en jaksa koko genreä. Myös yltiöromanttinen, hyöhenen keveä kirjallisuus aiheuttaa minussa puistatuksia. Haluaisin pitää runoudesta huomattavasti enemmän kuin tosiasiassa pidän, mutta no can do. 


5. Pidetty, suosittu tai rakastettu hahmo, josta et pidä?

Onko Eric Northman suosittu, rakastettu hahmo? Hän on ainoa, joka tulee tällä hetkellä mieleen. Paitsi että en ole edes lukenut Sookie Stackhouse-kirjoja. Jaiks. Tuomitsen hänet siis pelkästään tv-sarjan perusteella, hyi minä. En ole koskaan ymmärtänyt kyseisen hahmon suosiota, ja toivon todella, että en ole yksin tämän mielipiteeni kanssa. 

6. Kirjailija, josta monet pitävät, mutta sinä et? 

Apua, hankala kysymys. Toisaalta, tähän voisi nimetä noin miljoona kirjailijaa, joilla on miljoonia tyytyväisiä lukijoita, mutta joiden teokset eivät kiinnosta minua tippaakaan. Mutta jos yritän kaivaa jonkun henkilökohtaisesti esille, jonkun, josta minulla on omakohtaista kokemusta, niin vastaan että Joël Dicker, joka tuli tunnetuksi Totuus Harry Quebertin tapauksesta- kirjasta. Tiedän, että on muitakin, jotka ovat kanssani samaa mieltä.  

7. Suosittu sarja, jonka lukemiseen sinulla ei ole mielenkiintoa?


Kaiken maailman Twilight-Fifty Shades of Gray - viritelmät. Ei kiitos. 

8. Kirja joka on huonompi kuin siitä tehty elokuva? 

Sara Gruenin Vettä elefanteille on minusta uskomattoman kökkö kirjana, mutta elokuva sen sijaan on ihan mukiinmenevä, Robert Pattinsonista huolimatta. Sillä Christoph Waltz tekee kaikesta parempaa! Forrest Gump on hieno elokuva kun taas kirja on melko keskinkertainen. 

Mukavaa kesää kaikille!   

6 kommenttia:

 1. Christoph Walz on ihan huikea!!! Hän loistaa myös Kunniattomat paskiaiset -leffassa, joka on kyllä muutenkin loistoleffa.

  Eric Northman on kyllä raivostuttava - ja ihana :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Olen nähnyt Kunniattomat paskiaiset - siitä leffasta tuo pienoinen Waltz-fanitus lähti. Yksi suosikkielokuvistani noin muutenkin.

   Hahaa, raivostuttavan ihana! =D

   Poista
 2. Hihi, kiva kun jaksoit tämän tehdä! <3

  VastaaPoista
 3. Nainen, etkö sinä pitänyt Näkymättömästä sillasta? Se on kirja, josta en ole kuullut vielä kenenkään voineen olla pitämättä, joten olet aivan uniikki!

  Minäkin luen mieluummin käännöskirjallisuutta, mutta se johtuu siitä, että oma elämäni on monin verroin jännittävämpää kuin momen kotimaisen kirjan sisällöt, jolloin ne tuntuvat helposti liian tavanomaisilta.

  Samat sanat kaiken maailman Fifty Shades -virityksille!

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta se on, en pitänyt. Olinkin aika ihmeissäni silloin kun niin monet muut kehuivat, ja minä olin että plääh. =D Jokin aika sitten löysin hengenheimolaisen (olisikohan ollut Suketus), joka ei lämmennyt kirjalle minun tapaani.

   Leena, pitäisiköhän minun kirjoittaa sinun elämästäsi kirja. =D Minä luen siksi mieluummin käännöskirjallisuutta, että juuri se kotimainen aspekti ei jaksa kiinnostaa minua "Pirkko meni Prismaan", "Pirkko teki sitä ja tätä", Pirkko ajoi Turkuun" tai whatever. =D Joten I so get you. Omat kirjoitukseni ovat tietysti aina poikkeus. =D

   Sydäntäni välillä raastaa, että Fifty Shades-meiningit ovat niin suosittuja, mutta minkäs sille voi. Makunsa kullakin. =D

   Poista