.

.

maanantai 23. marraskuuta 2015

Liebster Award osa 2


Kiitos kovasti Kirjat kertovat-blogille palkinnosta.

1. Minkä kirjan muistat parhaiten lapsuudestasi?

Jaa-a. Parhaiten? Kohdallani ehkä vähiten huonoiten olisi parempi ilmaisu. Opettajani luki meille Mio, poikani, Mioa ääneen koulussa, siitä on jäänyt hyvät muistot. (Ei sillä että itse kirjasta muistaisin mitään.) Pupu Tupunat olivat tosi kova juttu ennen kuin osasin itse lukea. Ja tietenkin (ne iänikuiset) Narnian tarinat myöhemmin kun aloin itse lukea.

2. Mikä on mielestäsi paras lukemasi dekkari ja miksi?

Väitän että Agatha Christien Eikä yksikään pelastunut. Olen lukenut kirjan vuosia sitten, ja silloin se teki vaikutuksen loppuratkaisullaan. En ole koskaan ollut mikään dekkareiden suurkuluttaja, ja edelleen, luen mieluiten jotain muuta kuin dekkareita.

3. Kuka on suosikkikirjailijasi?

Hahahaa. Enpä tiedä. No vaikka joku Stephen King.

4. Minkä elämäkerran luit viimeksi?

Haunted Heart: The Life and Times of Stephen King by Lisa Rogak

5. Milloin luet mieluiten?

Aamuisin tai aamupäivisin. Yleensä aamupalan parissa.

6. Mikä on erikoisin paikka, missä olet lukenut kirjaa?

Erikoisin? En usko lukeneeni kovin erikoisissa paikoissa. Olisi tietysti mahtavaa vastata että sukellusveneessä tai helikopterissa tai buddhalaisen munkkiluostarin katolla, mutta en valitettavasti ole tehnyt niin. Vastaan että niinkin eksoottisessa paikassa kuin saunassa. Joskus on tullut kokeiltua saunalukua. Hieman hankalaa touhua. Vettä ja kaikkea.

7. Mikä kirja on jäänyt mieleesi jostain erityisestä syystä, mistä?

Haetaankohan tällä kysymyksellä mahdollisesti kirjan ulkopuolelta muistoja... Eli siis tyyliin tämä kirja on jäänyt mieleeni koska luin sitä samalla kun synnytin kahdeksatta lastani tai jotain... (En ole synnyttänyt yhtäkään.) Leikitään että haetaan, joten vastaan että... ei mitään hajua. Moni kirja on tietenkin jäänyt mieleeni siksi, että ne ovat olleet sisällöltään erityisen hyviä. Tai että ne ovat olleet poikkeuksellisen pitkästyttäviä.

8. Millaisen kirjan haluaisit itse kirjoittaa?

Hyvän, erilaisen, uniikin, haastavan. Uskoakseni olen sellaisen kirjoittanut. Nyt pitää vain vakuuttaa joku muukin asiasta.

9. Ketä kirjan henkilöä mielestäsi muistutat?

Eipä ole tainnut kukaan vielä kirjoittaa niin kummallisesta ihmisestä kuin minä.

10. Mistä hankit mieluiten kirjasi?

Kirjastosta.

11. Minkä kirjan pariin palaat mielelläsi yhä uudestaan?

Minulla ei ole sellaista vakiokirjaa, jonka lukisin esimerkiksi kerran vuodessa. Joten tuo yhä uudestaan ei oikein sovi kohdalleni, sillä luen hyvin harvoin kirjoja toistamiseen. Poikkeuksia toki on. (Iänikuinen Narnia, luettu kahteen kertaan, iänikuinen Musta torni, aion lukea toisen kerran jne.) Ja uskoisin, että esimerkiksi Tuulen viemään luen joskus toistamiseen.

TO BE CONTINUED

2 kommenttia:

  1. Ollaankohan me oltu samassa koulussa, kun meillekin luettiin Mio, poikani Mioa. Se oli jännä kirja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Who knows. =D Tai ehkä Mio, poikani, Mio oli jonkinlainen suositus opettajille, lukekaa juuri tämä kirja lapsille- tyyliin. Vilkaisin esittelyäsi ja sen perusteella ikä ja koordinaatit kyllä osuvat jännästi yksiin. =D

      Poista