.

.

perjantai 22. marraskuuta 2013

Hyvinvointia kera arvonnan!


Tämä tuotesijoittelu saattaa sisältää pieniä määriä postausta.

Minulla on ollut pitkään mielessäni blogini avartaminen myös hyvinvointikirjallisuuden suuntaan, sillä kuten olen aikaisemmin vihjaillut, rakastan liikuntaa ja suosin terveellisiä elämäntapoja noin muutenkin. Niin henkinen kuin fyysinenkin hyvinvointi ovat lähellä sydäntäni. (Mutta älkää luulko, että olisin jokin buddhalaisen munkin perikuva tai zen-henkinen maailmanparantaja tai joogaharrastaja, joka alkaa tehdä aurinkotervehdyksiä kassajonossa, tai etten koskaan söisi esimerkiksi suklaata.) Nyt minulla on ilo ja kunnia ilmoittaa, että olen päässyt ajatuksista tekoihin ja esittelen teille ensimmäisenä kirjan, jonka Hyvinvoinnin tavaratalo ystävällisesti lahjoitti arvontaa varten.

Outi Rinteen iloisen värinen Raakaruoka-aika! Herkkuja ilman hellaa ja uunia lähtee siis jollekulle onnekkaalle, ja lupaan sujauttaa mukaan jotain kivaa pientä myös omasta puolestani. Tämä erilainen reseptikirja sopii mainiosti vaikka joululahjapakettiin. Eikä siinä vielä kaikki! (Alan kuulostaa ostoskanavan esittelijältä; pitäisikö kenties pyrkiä tuolle uralle?) Hyvinvoinnin tavaratalo tarjoaa lukijoilleni (odottakaa kun nipistän itseäni, että saan tarkistettua, että olenko mahdollisesti unelmoinut teidät kaikki) 15% alennuksen koko valikoimastaan! Hurraa! Fanfaareja! Heidän nettipuodistaan löytyy kaikenlaisia ihanuuksia, juuri sellaisia mukavia juttuja, joita on kiva kääräistä joulupakettiin. Mars, mars ostoksille! Minä olen ollut Hyvinvoinnin tavaratalon asiakas monen vuoden ajan ja voin lämpimästi suositella piipahtamista heidän puodissaan. Muistakaa, ettei siellä ole jouluruuhkia eikä kassajonoja, joten hermot pysyvät kunnossa ja enkelit laulavat kuorossa ja perhoset liihottavat sydämen muotoisissa muodostelmissa ja maailmassa on rauha, onni, usko ja iankaikkisuus. Oi, oi! (Mitä vielä? Laitumella juoksevia vaaleanpunaisia yksisarvisia? Eikö? Liikaa?)

Olen itse kokeillut raakaruoan valmistamista jonkin verran lähinnä jälkiruokien muodossa. Outi Rinteen kirja avaa uudenlaisen ikkunan raakaruokaan; mitä kaikkea sitä voikaan tehdä ilman hellaa ja uunia! Outi Rinne luonnehtii esipuheessaan raakaruokaa useimmiten täysin kasviperäiseksi, hunajaa lukuun ottamatta. Mielenkiintoista. Liha kuuluu ruokavaliooni, mutta niin myös lukuisat kasvikset ja hedelmät. Raakaruoka-aika! antaakin paljon uusia vinkkejä kasvisten ja hedelmien käyttöön. Löysin kirjasta ihanan suklaamoussen ohjeen, jota aion ehdottomasti kokeilla. Ajatella, että cashewpähkinöistä, raakakaakaojauheesta, kanelista, luonnon vaniljasta sekä ripauksella suolaa ja agavesiirappia ja lorauksella vettä voidaan saada aikaan terveellinen ja ravintopitoinen herkku. Kirjassa on ohjeita laidasta laitaan, niin helppoja, vaivattomia, yksinkertaisilla raaka-aineilla höystettyjä kuin hivenen enemmän aikaa ja panostusta vaativia reseptejä.   


     
Oma raakaruokaherkkusuosikkini (ooh, mikä sana!) on eräänlainen fudge, jota olen tehnyt silloin tällöin kahvin kaveriksi. Tässä ohje, kokeilkaa, se on todella hyvää!  (Resepti, jota olen muokannut mieleisekseni, on alun perin täältä.)

120 grammaa pehmeitä, kuivattuja taateleita (Voi liottaa vedessä etukäteen, mutta ei ole pakko.)
ripaus vaniljauutetta tai muuta uutetta, esimerkiksi rommiuute antaa kivan säväyksen (Uute ei varmaan kuulu varsinaisiin raakaruokiin, mutta otan riskin ja jään odottamaan raakaruokapoliisia ja ikuista tuomiota kookospähkinöiden halkaisutehtaalla.)
ripaus suolaa
2 rkl sokeritonta kaakaojauhetta  (todelliset superraakailijat käyttävät ilmeisesti vain raakakaakaota)
2 rkl kookoshiutaleita
n. 1dl pähkinöitä tai manteleita (pähkinöinä olen käyttänyt cashewpähkinöitä)
(toisinaan lisään joukkoon n. 1 rkl sulatettua kookosöljyä, mutta se ei ole välttämätöntä, silloin jätän yleensä kookoshiutaleet pois)

Olen onnistunut tekemään perinteisellä tehosekoittimella näistä aineksista kohtuullisen tasaisen massan, mutta jos sinulla on tehokkaampi vempele, käytä sitä. Ensiksi jauhan pähkinät sekoittimella jauheeksi, jonka siirrän toiseen astiaan odottamaan yhdessä suolan, kookoshiutaleiden, kaakaon ja uutteen kanssa. Sitten heitän tehosekoittimeen taatelit, jotka saan tahnaksi pitkämielisyydellä ja muutamalla hempeällä kirosanalla. (Tarvittaessa lisään hiukan vettä tai mantelimaitoa.) Lopuksi yhdistän tahnan kuivien aineiden joukkoon ja sekoitan tasaiseksi massaksi. (Jos käytän kookosöljyä, lisään sen tässä vaiheessa.) Massan pyörittelen pieniksi palloiksi, joita tulee noin 15-20 kappaletta. Säilytys jääkaapissa tai pakastimessa. Reseptin kanssa voi päästää mielikuvituksen valloilleen! Olen mm. lisännyt joukkoon appelsiinikuoriraastetta ja appelsiiniuutetta, joskus olen tehnyt piparkakkuversion jättämällä kaakaon pois ja lisäämällä piparkakkumaustetta, tai joskus lisään proteiinijauhetta massaan. (Nyt se raakaruokapoliisi varmasti tulee!) Valmiit pallot voi halutessaan pyöritellä kookoshiutaleissa, pähkinämurskassa tai kaakaojauheessa, tai kuorruttaa hyvällä, tummalla suklaalla.

Näin tänään! Kertakaikkiaan, minusta tuli ostoskanavaesittelijä ja superkokki Jamie Oliver saman postauksen aikana, hip hei!

Arvontaan voit osallistua kommentoimalla, jolloin saat yhden arvan, mutta jos olet lukijani/liityt lukijakseni, saat tietenkin kaksi arpaa, ja jos olet niin ahkeralla tuulella, että levität arvonnan ilosanomaa omassa blogissasi, saat kolme arpaa! Ilmoitahan kommentissasi, monellako arvalla olet mukana. Osallistumisaikaa on viikon verran, eli perjantaihin 29.11.13 keskiyöhön saakka. (Hu huu, juuri silloin kun kuu paistaa, ja kummitukset vaeltavat yössä kuin pyykkinarulta karanneet lakanat.) 

Kampanjakoodilla KINGIÄ15 saat nyt -15% alennuksen Hyvinvoinnin Tavaratalon koko valikoimasta.
 

Koodi on voimassa 22.12.13 asti.


Arpaonnea!
 

Yhteistyössä Hyvinvoinnin tavaratalo 

31 kommenttia:

  1. Sait hymyn huulille, hauskaa raakaruokailua kertakaikkiaan. Olen lukijasi ja osallistun siis kahdella arvalla arvontaan. Tähän asti en ole raakaruuasta mitään tiennytkään, mutta fudgesi kuulosti syötävän hyvältä. Tähän asti olen syönyt vain raakoja porkkanoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jei, kivaa, tervetuloa arvontaan ja onnea matkaan! (Tai kuka tietää, ehkä kirja on sinun ilman arpomista, jollei muita halukkaita ala näkyä paikalla.=D) Raa´at porkkanat ovat hyvä alku ja nehän ovat superhyviä! Nyt en ole hetkeen tehnyt noita palleroita, mutta sitten kun taas teen, niin mutustelen niitä varmasti taas monena, monena päivänä... =D

      Poista
  2. Raakaruuasta olen lukenut ja kiinnostaisi kokeilla, mukana siis yhdellä arvalla!
    -Aada-
    aho_immonen(at)hotmail.com

    VastaaPoista
  3. Olen mukana kahdella, mutta lähetän tämän linkin eräälle, joka on tästä minuakin innostumeempi!

    Siis professori Piipon mukaan maailman terveellisin salaatti on caprese eli tomaatti-mozzarellasalaatti. Nautin sitä just äsken ja huomenna taas. Tänään kera lasillisen punaviiniä, joka taas on Syötkö riskiruokaa -kirjan mukaan yksi kymmenestä parhaimmasta syövän torjujista. Tomaatti on se toinen ja kolmas on...;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, kiva saada sinut mukaan (ja toivottavasti myös salaperäinen eräskin.)!

      Tomaatti ja mozzarella, mmm... Niin hyvää. Tykkään kyllä muutenkin juustoista tosi paljon (vuohenjuusto on ehkä lempparini). Punaviini taas ei ole yhtään minun juttuni. Kolmas on... tumma suklaa?! =D

      Poista
  4. Eksyinpä blogiisi ensimmäistä kertaa. Juuri hyvään aikaan, sillä sain hyviä kirjavinkkejä talven pimeisiin iltoihin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava juttu että sait vinkkejä, eksy ihmeessä uudestaankin! =D Pääset arvontaan mukaan.

      Poista
  5. mukana arvalla!
    elina_myllykoski@hotmail.com

    VastaaPoista
  6. Mielenkiintoselta vaikuttaa kirja! Kolmella arvalla mukana. :)

    VastaaPoista
  7. Tuo kirja olisi kyllä kiva saada, pääsisi kokkailemaan uusia herkkuja :P Mukana yhdellä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirja on todellakin mielenkiintoinen ja raikas, värikäs, hauska saada sinutkin mukaan, onnea matkaan! =D

      Poista
  8. Vaikuttaa kivalta kirjalta. Mukana lukijana kahdella arvalla :)
    s.kansakoski@luukku.com

    VastaaPoista
  9. Yhdellä arvalla mukana! :-)

    jelena.nieminen@hotmail.com

    VastaaPoista
  10. Yhdellä arvalla mukana :)
    Tämä aihe kiinnostaa,mutta ei ole vielä tullut tutustuttua sen paremmin :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä mielenkiintoinen lähestymistapa ruokaan. Onnea siis arvontaan! =D

      Poista
  11. tohtisikohan koettaa moista ruokakulttuuria :D.. paljon on jo kokeiltu mutta ei raakaruokaa vielö. maison@luukku.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti tohtii, kaikkeahan pitää kokeilla. =D Onnea arvontaan!

      Poista
  12. Arvalla mukana. Jospas tätä kautta olisi parempo tuuri, kuin ulkona tällä hetkellä. Valkoista märkää tuli taivaalta kun kaupassa kävin. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, tervetuloa mukaan arvontaan ja onnea! Täällä satelee rehellistä vettä... =D

      Poista
  13. Yhdellä mahdollisuudella mukana, raakaravinto (tai yleensäkin kokonaisvaltainen ruokaremontti) kiinnostaa mutta tietämyksessä on kyllä aikalailla parannettavaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno homma, arvontaonnea! Tämä kirja on kyllä hyvä tutustumispaketti. =D

      Poista
  14. Nyt on kyllä mielenkiintoinen ruokakirja, vaikka noin yleisesti ottaen kaikki ruokaan viittaavat kirjat ovat minulle nou nou ja apua ja ei kiitos. Mutta raakaravintojuttu onkin eri asia, sillä syön itse melko paljon raakista. Minulle täydellinen raakaravintopäivä on kylläkin sellainen, ettei joukossa ole yhtään mitään prosessoitua - ei edes vähän prosessoitua tai lisäaineellista.

    Tuosta kirjasta voisin varmaan vinkkejä saada monipuolistamaan mättöjäni, joten mukana ollaan kahdella arvalla. Valitettavasti olen liian laiska linkittelemään, vaikka hieno haaste onkin. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämähän olisi sitten oikein hyvä! On paljon vinkkejä. Minä pyrin syömään mahdollisimman puhtaasti noin 85% ruokavaliostani, mutta joukkoon siis mahtuu myös niitä ei niin täysin puhtaita juttuja. Tuntuu että tälläkin tavalla syön itseäni konkurssiin... =D

      Mukava että olet mukana, onnea matkaan!

      Poista
  15. Arvontaan osallistuminen on päättynyt. Kiitokset kaikille osallistujille!

    VastaaPoista