.

.

lauantai 26. toukokuuta 2012

10 vinkkiä parempaan kesäpäivään


Koska olen seitsemänneltä ammatiltani elämäntapakonsultti-henkiparantaja-kuppari, - kiitos Päkkyläjärven spirituaalinen kansanopisto! -  annan teille muutaman ohjeen, kuinka viettää täydellinen kesäpäivä. Ottaen tietenkin huomioon, onko kesän kaihoisa kosketus ehtinyt sivellä maagisuuttaan itse kunkin säädyn leveysasteille - täällä se on siinä ja siinä. Aurinko paistaa. Linnut laulavat. Koivut vihertävät - tai kellastavat; niissä asuu kuulemma tänä vuonna hirvittävän paljon urpoja. (Älkää kysykö, miksi ne ovat koivuun kiivenneet, sillä en tiedä. Ehkä siksi, koska ne ovat urpoja.) Ulos ei tarvitse pukeutua niin kuin Etelämantereen talven suosituimmalle - ja ainoalle - vaellukselle, joka on nimetty jostain syystä Kohtalon vaellukseksi. Joten, julistan kesän alkaneeksi! Hurraa!

1. Pällistele. Pällistele niin maan perusteellisesti. Katso ruohoa. Se on vihreää! Vihreää! Huomaatko, kuinka se loistaa kuin liikennevalo?

2. Toista ensimmäinen kohta.

3. Etsi lähin jäätelökioski. Osta kuvottavimman kuuloinen jäätelö - karvasmanteli-homejuusto-limepiirakan maku on aina varma valinta - ja pudota se asfalttiin sen jälkeen, kun olet nuolaissut siitä kerran. Katsos, jonkun pitää ruokkia lokit ja pulut.

4. Käännä kasvosi kohti aurinkoa. Anna lämpimien säteiden - käytä mielikuvitustasi, mikäli säteen vaikutus ei tunnu tarpeeksi lämpimältä - hyväillä poskiasi kuin ensiluokkainen rakastaja. Unohda aurinkorasva. Syleile aurinkoa! Kaupan tekijäksi saat kirkkaanpunaisen kestoposkipunan noin viikoksi.

5. Hengitä. Muistatko, milloin viimeksi hengitit? Jos et, olen pahoillani. Vaikka olenkin äärimmäisen ammattitaitoinen ihminen, aavekuiskaaminen ei ole vahvinta lajiani. Mutta jos muistat, hyvä niin. Vedä syvään henkeä. Anna kesäisen atmosfäärin täyttää sinut samalla tavalla kuin kyllästynyt vanha ukkeli täyttää heliumilmapalloja torin laidalla.

6. Mene vanhan ukkelin luo siellä torin laidalla. Älä katso liian syvälle silmiin, pieni vilkaisu riittää. En suosittele hymyilemään. Osta törkeän hintainen pallo - Nasu tai Angry Bird; ne Angry Birdsit ovat kuulemma uusin teinihitti sitten vampyyrien - , kietaise se ranteeseesi, kävele kolme metriä, ja katso, kuinka ilmapallo kohoaa taivaisiin, koska olet sitonut narun liian löysästi ranteeseesi. Katso, kuinka varis törmää palloon ja räkättää variksen kielellään: - Katsoisit eteesi, saakutin suhari!

7. Astu koiran kakkaan.

8. Käy rannalla. Minä en välitä, mikä ranta on kyseessä, olkoot vaikka sadevesirommakon ranta, mutta käy siellä. Katsele veden pintaa. (Jos rommakkoveden löytäminen on ylitsepääsemätön ongelma, tuijota vesilasin pintaa.) Katsele, kuinka vesikirput tai mitkä tahansa öttöset liukuvat veden pinnalla (valitettavasti vesilasiin tuijottajat joutuvat hakemaan pihalta pari muurahaista ja asettamaan ne lasiin) kuin taitoluistelijat. Haistele ummehtunutta ilmaa. Ole yhtä veden kanssa. En suosittele hukkumista.

9. Istu puiston penkillä ja lue kirjaa. Tunne selkäpiissäsi kaikki ne säälivät katseet, katseet jotka porautuvat häntäluuhusi asti, katseet jotka sanovat, että tuossa se kylähullu istuu ja lukee kirjaa, hyvänen aika, kirjaa, tänä iPadien aikakautena.

10. Kuuntele. Kuuntele linnun liverrystä, naapurin liian kovalla soivaa örinäheviä, mekastavia lapsia. Anna äänten virrata sinuun, anna niiden tehdä itseesi mukava, pikku pesä, josta tulee sinun voimavarasi, sisäinen nyrkkisi. Voit ottaa sen käyttöösi milloin vain, tuon ihanan, äänten energian ja tulla paremmaksi ihmiseksi.

  Näin. Olen varma, että kesäpäiväsi on jo nyt paljon parempi luettuasi nämä nerokkaat elämänohjeet. Nämä ovat kaikki suoria lainauksia elämäntapaoppaastani Sinä olet itse oman elämäsi Fengshui - 5000 vinkkiä zenin vangitsemiseen.

  Nauti päivästäsi. Juo kahvia.        

2 kommenttia:

  1. Maalaisromanttisempi versio kohdasta 7 on astua lehmän kakkaan. Ja tietysti avojaloin (kaverilla oli kyllä hauskempaa, kuin itellä :D)

    VastaaPoista
  2. Aivan, totta, olet oikeassa. Halutessaan kohdan seitsemän voi toteuttaa omien mahdollisuuksien/mieltymysten mukaan. =D

    VastaaPoista